Baranjski boćari u Metkoviću i Pločama

 (Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Selo po kome je nazvan Boćarski klub 'Vid'Selo po kome je nazvan Boćarski klub 'Vid'U subotu, 7. VIII. 2015. godine, rano ujutro, desetočlana delegacija belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid" krenula je u uzvratni posjet Udruzi za očuvanje tradicijskih vrijednosti (UOTV) "PLOČE" iz grada Ploča na obali Jadranskog mora. Put kroz Slavoniju te Bosnu i Hercegovinu prošao je bez problema, uz usputno zadržavanje da bi se kušala – ukusna janjetina. Prije dolaska u Ploče, ekspedicija je svratila u selo Vid, koje je prigradsko naselje Metkovića i rodno mjesto Bariše Borasa, osnivača i predsjednika BK "Vida".

Opširnije...

Pripreme za obilježavanje 10-godišnjice kluba

Budući boćariBudući boćariŠto se događa jednog mirnog, sunčanog, nedjeljnog, travanjskog popodneva na Boćalištu "Langova bara" belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid", koje se nalazi u tzv. Betonskoj ulici i prekoputa Nogometnog stadiona "Šparta"?

Potvrđeni igrači, kao što je predsjednik kluba Bariša Boras, malo treniraju bacajući boće, podmladak ih pokušava oponašati i usput se prepire tko je na redu za bacanje, klupski veterani kibiciraju i sunčaju se, ali u hladu, a u pozadini klupskih kiosk-prostorija sprema se nešto četveronožno na ražnju, u pečenjari nedavno načinjenoj dobrovoljnim radom.

Opširnije...

Župan Šišljagić posjetio Boćarski klub "Vid"

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Župan Vladimir Šišljagić i Bariša BorasŽupan Vladimir Šišljagić i Bariša BorasU subotu, 23. III. 2013. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana je osnivačka skupština temeljnog ogranka HDSSB-a za Beli Manastir, kojoj je prisustvovao i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Prije skupštine on je, s Jadrankom Sabljak, kandidatkinjom za gradonačelnicu Belog Manastira na skorim lokalnim izborima, i Sašom Forgićem, voditeljem svoga kabineta, posjetio belomanastirski Boćarski klub "Vid" na Boćalištu "Langova bara" u Betonskoj ulici.

Opširnije...

Na "Langovoj bari" održan turnir u boćanju

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Tradicionalni boćarski turnir na 'Langovoj bari'Tradicionalni boćarski turnir na 'Langovoj bari'U ponedjeljak, 8. X. 2012. godine, na boćalištu "Langova bara" u Belom Manastiru održan je turnir u boćanju trojke u organizaciji domaćeg Boćarskog kluba "Vid". To je bio četvrti tradicionalni turnir povodom Dana neovisnosti, a otvorio ga je belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš.

Na turniru se natjecalo 12 ekipa s pedesetak boćara:
BK "Baranjske lege" (B. Manastir), BK "Bajer" (Vinkovci), BK "Čepin" (Čepin), BK "Dunav" (Sotin), BK "Hvidra" (Osijek), BK "Lokomotiva" (Vinkovci), BK "Olimpija" (Osijek), BK "Osijek" (Osijek), BK "Sarvaš" (Sarvaš), BK "Tenja" (Tenja), BK "Tihaljina" (Osijek), BK "Vid" (B. Manastir).

Opširnije...

Financiranje weba

Ova web-stranica izrađena je u okviru projekta "MLADI PRED VRATIMA financiranog od Europske Unije. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Boćarskog kluba "Vid" i autorice stranice Vesne Nedić te ni na koji način ne može se smatrati da odražava gledišta Europske Unije.