Baranjski boćari u Metkoviću i Pločama

 (Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Selo po kome je nazvan Boćarski klub 'Vid'Selo po kome je nazvan Boćarski klub 'Vid'U subotu, 7. VIII. 2015. godine, rano ujutro, desetočlana delegacija belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid" krenula je u uzvratni posjet Udruzi za očuvanje tradicijskih vrijednosti (UOTV) "PLOČE" iz grada Ploča na obali Jadranskog mora. Put kroz Slavoniju te Bosnu i Hercegovinu prošao je bez problema, uz usputno zadržavanje da bi se kušala – ukusna janjetina. Prije dolaska u Ploče, ekspedicija je svratila u selo Vid, koje je prigradsko naselje Metkovića i rodno mjesto Bariše Borasa, osnivača i predsjednika BK "Vida".

Nakon dolaska u Ploče, baranjski boćari otišli su na Baćinska jezera, gdje su ih dočekali domaćini. Poslije razmjene pozdrava i prigodnih poklona, uslijedilo je kupanje i vožnja po jezerima u neretvanskoj lađi te obilna večera, koja se sastojala od specijaliteta ispod peke te fiš-paprikaša, koji su skuhali Baranjci od ribe donesene iz Baranje. U kasnijim večernjim satima svi su se vratili u Ploče na – spavanje.

Kod spomenika knezu Domagoju u selu VidKod spomenika knezu Domagoju u selu Vid

U subotu, 8. VIII., poslije kupanja u moru i ručka, Baranjci su otišli u Metković na start Maratona lađa, a potom su se vratili u koloni na cilj maratona u Pločama. Sljedećeg dana, u nedjelju, 9. VIII., nakon prijepodnevnog kupanja i ručka, kreću za Beli Manastir. Kući su se vratili u kasnim večernjim satima, puni lijepih dojmova i sa željom da ponovo u Baranji ugoste UOTV "Ploče", ali i da im opet uzvrate posjet s još brojnijom delegacijom.

(Članak preuzet s web-stranice Mirovne grupe Oaza)

Na startu Maratona lađa u MetkovićuNa startu Maratona lađa u Metkoviću

Belomanastirski boćari s domaćinima UOTV 'Ploče'Belomanastirski boćari s domaćinima UOTV 'Ploče'

Financiranje weba

Ova web-stranica izrađena je u okviru projekta "MLADI PRED VRATIMA financiranog od Europske Unije. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Boćarskog kluba "Vid" i autorice stranice Vesne Nedić te ni na koji način ne može se smatrati da odražava gledišta Europske Unije.