Ponedjeljak, 08. 10. 2012.

Na "Langovoj bari" održan turnir u boćanju

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Tradicionalni boćarski turnir na 'Langovoj bari'Tradicionalni boćarski turnir na 'Langovoj bari'U ponedjeljak, 8. X. 2012. godine, na boćalištu "Langova bara" u Belom Manastiru održan je turnir u boćanju trojke u organizaciji domaćeg Boćarskog kluba "Vid". To je bio četvrti tradicionalni turnir povodom Dana neovisnosti, a otvorio ga je belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš.

Na turniru se natjecalo 12 ekipa s pedesetak boćara:
BK "Baranjske lege" (B. Manastir), BK "Bajer" (Vinkovci), BK "Čepin" (Čepin), BK "Dunav" (Sotin), BK "Hvidra" (Osijek), BK "Lokomotiva" (Vinkovci), BK "Olimpija" (Osijek), BK "Osijek" (Osijek), BK "Sarvaš" (Sarvaš), BK "Tenja" (Tenja), BK "Tihaljina" (Osijek), BK "Vid" (B. Manastir).

 

U polufinalu su igrali BK "Hvidra" i BK "Tihaljina" (12 : 10) te BK "Lokomotiva" i BK "Sarvaš" (13 : 9), a u finalu BK "Lokomotiva" i BK "Hvidra" (13 : 10). U borbi za treće mjesto BK "Tihaljina" je pobijedila BK "Sarvaš" rezultatom 12 : 9 tako da je poredak na kraju bio sljedeći:

1. mjesto – BK "Lokomotiva" (Vinkovci)
2. mjesto – BK "Hvidra" (Osijek)
3. mjesto – BK "Tihaljina" (Osijek)

Svi sudionici boćarskog turnira - 12 ekipaSvi sudionici boćarskog turnira - 12 ekipa

Nakon dodjele pokala i zahvalnica, organizirana je večera s druženjem.Povodom turnira, a u suradnji s Udrugom filatelista i numizmatičara "Antianus" iz Branjinog Vrha, izdana je i koverta prvog dana.