Tradicionalni turnir u boćanjuTradicionalni turnir u boćanjuU utorak, 8. X. 2019. godine, u povodu Dana neovisnosti, na Boćalištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici, održan je 11. tradicionalni turnir u boćanju u organizaciji domaćeg Boćarskog kluba "Vid". Uz domaćine, na turniru je sudjelovalo još 10 klubova. Fotoalbum s turnira može se vidjeti na FB-stranici BaranjaMedije OVDJE.

(Snimio: Rajko Cicak)

Četvrtak, 12. 09. 2019.

BK "Vid" obilježio HOD

BK Vid - Hrvatski olimpijski danBK Vid - Hrvatski olimpijski danU utorak, 10. IX. 2019. godine, članovi Boćarskog kluba "Vid" iz Belog Manastira obilježili su na Boćalištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici Hrvatski olimpijski dan.

Poznat pod skraćenim nazivom HOD, Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu 10. rujna (10. IX.) kad je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Danas je to općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica te tradicionalne proslave olimpizma bijela je majica "zastava prijateljstva". Naime, bijela podloga olimpijske zastave, na kojoj je ucrtano pet krugova, danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fer-pleja, prijateljstva i mira.

(Izvor: oaza-bm.hr)

Srijeda, 07. 08. 2019.

Sajam udruga Baranje 2019.

BK Vid na Sajmu udruga 2019.BK Vid na Sajmu udruga 2019.(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na Sajmu je učestvovalo 25 udruga sa 113 članova iz više baranjskih mjesta i iz Osijeka. Prisutne su bile udruge antifašista, boćara, bolesnika, civilnih aktivista, Crvenog križa, čuvara tradicije, djece i roditelja, edukatora, gimnastičara, lagovaca, nacionalnih manjina, prijatelja starih sportova, sportskih plesača, umirovljenika, vatrogasaca, žena…

Sve štandove obišli su belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob i njegova zamjenica Ivana Bandov Paulić i porazgovarao s prisutnim članovima udruga. Svi učesnici Sajma nagrađeni su bijelim majicama s ispisanim imenom Sajma i logoima financijera te su počašćeni ćevapima, vodom (mineralnom i običnom) i bombonima. Svim udrugama "Oaza" je poklonila svoje izdanje "Imenik udruga Baranje".

Subota, 12. 05. 2018.

Sajam udruga Baranje 2018.

Belomanastirski gradonačelnik na 'Oazinom' štanduBelomanastirski gradonačelnik na 'Oazinom' štandu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 12. V. 2018. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje 2018. Tu manifestaciju već trinaestu godinu zaredom organizira Mirovna grupa Oaza. Cilj Sajma je pokazati koje sve udruge postoje u Baranji, čime se bave, koje su im aktivnosti i tko su njihovi članovi. Ove godine Sajam je organiziran uz financijsku potporu Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije.

Bariša BorasBariša BorasU ligaškoj sezoni 2016/2017. godine Boćarski klub "Vid" iz Belog Manastira takmičio se u II. ligi Osječko-baranjske županije, koja je imala devet ekipa pa je igrano 18 kola. Svaki klub odigrao je 16 utakmica te je dva puta bio slobodan. Prvo mjesto zauzeo je Boćarski klub "Tenja" s osvojenih 37 bodova, dok je BK "Vid" bio šesti sa 16 bodova.

Uz ligaške utakmice, BK "Vid" je gostovao na devet turnira i sam organizirao dva turnira u Belom Manastiru. Na domaćem turniru održanom 8. X. 2016. godine povodom Dana neovisnosti, u jakoj konkurenciji, osvojio je prvo mjesto, igrajući u sastavu: Borislav Ćirić, Ivan Grinfelder, Pero Vrhar i Bariša Boras.

Subota, 13. 05. 2017.

Sajam udruga Baranje 2017.

Gradonačelnici Ivan Doboš i József Szekó na 'Oazinom' štandu Gradonačelnici Ivan Doboš i József Szekó na 'Oazinom' štandu (Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-1, ovdje-2)

U subotu, 13. V. 2017. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje 2017. Tu manifestaciju već dvanaestu godinu zaredom organizira Mirovna grupa Oaza. Ove godine Sajam je održan skupa s još dvije manifestacije: s Danima vina i turizma i s manifestacijom "Različitost je bogatstvo".

Subota, 07. 05. 2016.

Sajam udruga Baranje 2016.

Organizatori: 'Oaza', 'Alerga' i Grad Beli ManastirOrganizatori: 'Oaza', 'Alerga' i Grad Beli Manastir(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-udruge, ovdje-ples i ovdje-album-BaranjaMedije)

U subotu, 7. V. 2016. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje. Tu manifestaciju već jedanaestu godinu zaredom organizira Mirovna grupa Oaza, ove godine u okviru projekta "Naučimo volontirati" (kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih) i u partnerstvu s "Alergom" i Gradom Belim Manastirom.

Selo po kome je nazvan BK 'Vid'Selo po kome je nazvan BK 'Vid'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu, 7. VIII. 2015. godine, rano ujutro, desetočlana delegacija belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid" krenula je u uzvratni posjet Udruzi za očuvanje tradicijskih vrijednosti (UOTV) "PLOČE" iz grada Ploča na obali Jadranskog mora. Put kroz Slavoniju te Bosnu i Hercegovinu prošao je bez problema, uz usputno zadržavanje da bi se kušala – ukusna janjetina. Prije dolaska u Ploče, ekspedicija je svratila u selo Vid, koje je prigradsko naselje Metkovića i rodno mjesto Bariše Borasa, osnivača i predsjednika BK "Vida".

Web-stranica iz projekta 'Mladi pred vratima'Web-stranica iz projekta 'Mladi pred vratima'Nakon što je nekoliko mjeseci bila ugašena, web-stranica belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid" opet je aktivna i može joj se pristupiti preko interneta na ovoj adresi. Stranicu je 2012. godine izradila "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić dok je bila polaznica edukacije za web-dizajnere u okviru projekta "Mladi pred vratima", kojega je financirala Europska Unija.

Subota, 09. 05. 2015.

Sajam udruga Baranje 2015.

'Oazina' ekipa na Sajmu udruga'Oazina' ekipa na Sajmu udruga(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 9. V. 2015. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje. Tu manifestaciju već desetu godinu zaredom organizira Mirovna grupa Oaza, a ove godine "Oazi" se u toj aktivnosti priključio i Grad Beli Manastir. Cilj Sajma bio je pokazati koje sve udruge postoje u Baranji, čime se bave, koje su im aktivnosti, tko su njihovi članovi, a posebno pokazati i afirmirati volonterski rad članova baranjskih udruga kako bi se razvila svijest o potrebi volontiranja.

Župan Vladimir Šišljagić i Bariša BorasŽupan Vladimir Šišljagić i Bariša Boras

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 23. III. 2013. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana je osnivačka skupština temeljnog ogranka HDSSB-a za Beli Manastir, kojoj je prisustvovao i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Prije skupštine on je, s Jadrankom Sabljak, kandidatkinjom za gradonačelnicu Belog Manastira na skorim lokalnim izborima, i Sašom Forgićem, voditeljem svoga kabineta, posjetio belomanastirski Boćarski klub "Vid" na Boćalištu "Langova bara" u Betonskoj ulici.

Uz brojne članove BK "Vida", župana Šišljagića dočekao je predsjednik kluba Bariša Boras, koji je župana upoznao s klupskim aktivnostima i pokazao mu četiri boćarske staze te klupske prostorije koje se sastoje od nekoliko – kontejnera. Predsjednik kluba prenio je županu molbu da Osječko-baranjska županija pomogne asfaltiranje boćarskih staza na "Langovoj bari", što od BK "Vida" traži Boćarski savez kako bi igralište u Belom Manastiru bilo propisno opremljeno za ligaške boćarske utakmice.

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Tradicionalni boćarski turnir na 'Langovoj bari'Tradicionalni boćarski turnir na 'Langovoj bari'U ponedjeljak, 8. X. 2012. godine, na boćalištu "Langova bara" u Belom Manastiru održan je turnir u boćanju trojke u organizaciji domaćeg Boćarskog kluba "Vid". To je bio četvrti tradicionalni turnir povodom Dana neovisnosti, a otvorio ga je belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš.

Na turniru se natjecalo 12 ekipa s pedesetak boćara:
BK "Baranjske lege" (B. Manastir), BK "Bajer" (Vinkovci), BK "Čepin" (Čepin), BK "Dunav" (Sotin), BK "Hvidra" (Osijek), BK "Lokomotiva" (Vinkovci), BK "Olimpija" (Osijek), BK "Osijek" (Osijek), BK "Sarvaš" (Sarvaš), BK "Tenja" (Tenja), BK "Tihaljina" (Osijek), BK "Vid" (B. Manastir).

Ponedjeljak, 08. 10. 2012.

Koverta prvog dana

Izdano povodom boćarskog turnira održanog 8. X. 2012.Izdano povodom boćarskog turnira održanog 8. X. 2012.

Srijeda, 03. 10. 2012.

Najavljujemo: Turnir u boćanju

Ponedjeljak, 8. X. 2012. godine, 9:30Ponedjeljak, 8. X. 2012. godine, 9:30

Treće mjesto na jakom turniru u ČepinuTreće mjesto na jakom turniru u Čepinu

U subotu, 31. III. 2012. godine, belomanastirski Boćarski klub "Vid" sudjelovao je na 3. memorijalnom turniru u boćanju "Borislav Periša – Peki" u Čepinu i u vrlo jakoj konkurenciji osvojio treće mjesto. Sudionici turnira, pored domaćeg BK "Čepin", bili su BK "FEŠK" iz Feričanaca, BK "Ivankovo" iz Ivankova, BK "Mačkamama" iz Osijeka, BK "Olimpija" iz Osijeka, BK "Sarvaš" iz Sarvaša i BK "Sveti Luka" iz Josipovca.

Boćarski klub "Vid" u prvoj je utakmici pobijedio "Mačkamamu" rezultatom 9 : 4, a u drugoj "FEŠK" rezultatom 8 : 4. U polufinalu je izgubio od domaćina, BK "Čepin" rezultatom 11 : 5. U utakmici za treće mjesto pobijedio je "Olimpiju" rezultatom 13 : 4 i time osvojio pehar za treće mjesto. Za BK "Vid" igrali su: Bariša Boras, Kristijan i Pero Vrhar te Petar Zelić.

Turnir u boćanju na Langovoj bariTurnir u boćanju na Langovoj bari

Ove se godine Dan Grada Belog Manastira (11. XI.) obilježava i raznim sportskim događanjima. U subotu, 12. XI. 2011. godine, u prijepodnevnim satima, održan je turnir u boćanju u organizaciji belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid". Istovremeno u Nastavno-sportskoj dvorani održan je Šahovski memorijalni turnir "Prof. Antun Bubalović" u organizaciji Šahovskog kluba Beli Manastir.

Na istom mjestu, u Nastavno-sportskoj dvorani, započeo je i 5. Međunarodni turnir u streljaštvu "Sveti Martin 2011", koji se nastavlja i u nedjelju (13. XI.) i koji je organizirala belomanastirska Streljačka udruga "Mars". 140 mladih strijelaca, juniora i seniora, nadmeće se u disciplinama zračna puška i pištolj za nagrade koje se kreću od 200 do 500 eura u seniorskoj te od 50 do 200 eura u juniorskoj konkurenciji.
Za nedjelju, 20. XI. 2011. najavljen je 4. Otvoreni stolnoteniski turnir.

Turnir u bocanju na Langovoj bariTurnir u bocanju na Langovoj bari

Da se u Belom Manastiru igra nogomet, rukomet i košarka, to je normalno i očekivano. Da se može trenirati gimnastika, karate ili šah, i to nije neuobičajeno, ali da u Belom Manastiru postoji Boćarski klub "Vid", to već ne bismo očekivali jer je boćanje mediteranski sport. Klub je 2004. godine osnovao Bariša Boras i nazvao ga prema imenu naselja Vid kod Metkovića u dolini Neretve, odakle se 80-ih godina 20. stoljeća preselio u Beli Manastir.

Četiri godine kasnije Boras je osnovao i Udrugu Prijatelji starih športova "Baranjske lege". Zahvaljujući njemu, Belomanastirci se sada mogu baviti boćanjem. Ranije su s tim sportom imali kontakt samo preko televizije, kad su u nekad popularnoj TV-seriji "Naše malo misto" gledali kako "dotur Luiđi" igra na balote.

Disciplina "trojka"Disciplina "trojka"

U nedjelju, 15. V. 2011. godine, na Boćalištu "Langova bara" u Belom Manastiru održan je prvenstveni susret osmog kola IV. međužupanijske lige Slavonije i Baranje između domaćeg Boćarskog kluba "Vid" i Boćarskog kluba "Tenja II". U uzbudljivoj utakmici zasluženu pobjedu od 10 : 4 izborili su domaći boćari.

Po disciplinama ostvareni su ovakvi rezultati:

  • Pojedinačno: Petar Zelić : Zvonko Penić – 13 : 5 (u poenima 2 : 0)
  • Par: Zoran Lepoglavec i Borislav Ćirić : Ivan Medved i Dalibor Varga – 11 : 9 (2 : 0)
  • Trojka: Pero i Kristijan Vrhar, Mate Ivanković : Antun Vaštag, Vlado Ergović, Milan Mehak – 9 : 13 (0 : 2)